Du visar för närvarande 6 sätt att förbättra din säljteknik
Business People Talking Connection Conversation Concept

6 sätt att förbättra din säljteknik

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Att sälja är inget de flesta av oss känner oss helt bekväma med. Det finns dock små knep som kan hjälpa dig att vässa din pitch och förbättra din säljteknik utan att du behöver likna en sliskig försäljare.

 

  1. Bli bekväm med att sälja

Försäljning är livsviktigt för dig som företagare men det är oftast något som känns obehagligt och onaturligt för många. Det finns inget magiskt trick för att få in kunder utan att sälja så du måste hitta ett sätt som fungerar för dig. Snöa inte in dig för mycket på experternas knep. Visst, ta inspiration där du känner det är relevant men det viktigaste är att du utgår från vem du är som person. Har du inte Donald Trumps personlighet så bör du inte använda hans stil och knep. Definiera vad du har för positiva attribut som du kan använda i säljprocessen.

 

  1. Definiera din kund och målgrupp

Vem är intresserad av din produkt och hur kan du lösa deras problem och utmaningar. Utgå alltid från kundens perspektiv och ha alltid som ambition att hjälpa dem.

 

  1. Vi köper av dem vi gillar

Du kanske kan gömma dig bakom en hemsida ett tag men faktum är att du är ditt företag. Använd detta till din fördel. Skapa en relation med dina kunder och ge dem aldrig en anledning att lämna dig p.g.a. dålig kundservice. Var personlig och vårda dina kontakter.

 

  1. Var lyhörd

Ta alltid reda på vad kunden vill ha innan du presenterar din egen agenda. Om du känner till behoven kan du anpassa din försäljning efter det. Kom ihåg att kunden inte alla gånger vet vad den vill ha – lyssna därför och läs mellan raderna.

 

  1. Erbjud inte rabatt, erbjud värde

Väldigt många pratar pris och rabatter för tidigt i säljprocessen istället för att förtydliga och definiera hur just ditt företag kan hjälpa en potentiell kund att uppnå sina affärsmål. Tänk på, värde handlar inte om kronor och ören.

 

  1. Bli en expert inom ditt område

Vi svenskar är traditionellt blygsamma när det kommer till att ge oss själv titlar och beröm. Det går emot vår natur att kalla oss experter. Lägg ner detta omedelbart och skaffa dig en konkurrensfördel. Positionera dig själv som expert inom din bransch och skapa trovärdighet. Skriv artiklar eller starta en aktiv blogg där du behandlar ämnen inom din bransch. Kom ihåg, alla lyssnar på en expert.[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_cta_button call_text=”Behöver du hjälp med att optimera din säljprocess?” title=”KONTAKTA OSS IDAG!” target=”_self” color=”btn-primary” icon=”none” size=”btn-large” position=”cta_align_bottom” css_animation=”appear” href=”https://arevenue.se/kontakt/”][/vc_column][/vc_row]

Thomas & Teamet

Arevenue grundades år 2007 av Thomas Appelgren som har varit verksam som egenföretagare i branschen sedan 1984. Därför har vi en ingående förståelse för problemställningar och möjligheter i den ädla konsten som ett entreprenörskap innebär. Efter många år i branschen har vi även byggt upp ett nätverk av samarbetspartners och kan därför erbjuda ett brett utbud av tjänster och expertis för att maximera din verksamhets potential.

Lämna ett svar