Du visar för närvarande 7 sätt att öka företagets vinst
Münzen im Glas

7 sätt att öka företagets vinst

[vc_row][vc_column][vc_column_text]

Många gör misstaget att man stirrar sig blind på företagets försäljningssiffror och, det absolut viktigaste hamnar lite i skymundan, vinsten. Här är 7 sätt hur du öka företagets vinst genom att strama åt livremmen, optimera dina arbetsdag och hålla koll på likviditeten.

1. Ha fokus på rätt saker

Det är viktigt att redan från starten sätta långsiktiga mål för ditt företag men för att dessa mål inte ska bli för överväldigande så kan det vara en bra idé att bryta ner dem i delmål. Om du har som ambition att uppnå X om 5 år, vad bör du göra idag för att nå den siffran. Många gör misstaget att man överskattar sin förmåga att vara produktiv. Vi skapar långa att-göra listor och lurar oss själva att vi ska hinna med allt. Fokusera istället på 2-3 nyckeluppgifter som du istället kan utföra väl. Inte nog med att du blir mer produktiv, det ger även en större tillfredsställelse när du avverkar din lista.

2. Planera din tid i detalj

Det sägs att det tar oss 20 minuter att åter hitta fokus efter att vi har blivit avbrutna. För att minimera dessa flaskhalsar, stäng ner mejlen och telefonen och fokusera på att slutföra åtminstone ett delmål innan du åter ställer dig till dina kollegors förfogande.

3. Använd 80/20-reglen

80/20-regeln är en empirisk regel och matematisk statistik enligt vilken 20 % av orsaken står för 80 % av verkan/resultatet. Denna princip används idag världen över vid olika analyser och går att applicera även på ditt företag. Analysera din verksamhet och dina kunder. Genererar 20 % av dina kunder 80 % av intäkterna? Definiera dessa lönsamma kunder och investera tid och resurser på att rekrytera fler av den sorten.

4. Sälj mer till existerande kunder

Din kund är, förutom dina anställda, din största tillgång. Erbjud exceptionell service och mervärde. Håll ständig kontakt och få kunden att känna sig hörd och uppskattad. En nöjd kund spenderar mer pengar.

5. Cash is king

Jobba ständigt med dina leverantörer och få så bra betalningsvillkor som möjligt. Ditt mål bör vara att få betalt som snabbt som möjligt för utförda tjänster samtidigt som du betalar dina fakturor så sent som möjligt. Du kommer att stöta på kunder som har problem med att betala i tid. Istället för att detta ska bli ett irritationsmoment och påverka er affärsrelation, hitta en smidig inkasso- eller sälj dina fakturor till ett finansbolag. Då har du möjlighet att få större delen av summan utbetald bara dagar efter du fakturerar.

6. Marknadsföring som inte kostar skjortan

Spendera inte astronomiska summor på marknadsföring som inte går att mäta. Använd din företagsblogg, elektroniskt nyhetsbrev, sociala medier och jobba med SEO för att på ett kostnadseffektivt sätt nå ut till din målgrupp och potentiella kunder.

7. Ha koll på utgifterna

Ett positivt kassaflöde är kritiskt för din verksamhets överlevnad. Trilla inte i fällan att vara dumsnål men överväg varje utgift som inte har som funktion att generera inkomster till företaget. Kostnader som kontor och material kan potentiellt sätt delas med andra verksamheter. Ta in frilansare istället för att anställa personal.

[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row][vc_row][vc_column width=”1/1″][vc_cta_button call_text=”Behöver du hjälp att öka lönsamheten i din verksamhet. ” title=”KONTAKTA OSS!” target=”_self” color=”btn-primary” icon=”none” size=”btn-large” position=”cta_align_bottom” css_animation=”appear” href=”https://arevenue.se/kontakt/”][/vc_column][/vc_row]

Thomas & Teamet

Arevenue grundades år 2007 av Thomas Appelgren som har varit verksam som egenföretagare i branschen sedan 1984. Därför har vi en ingående förståelse för problemställningar och möjligheter i den ädla konsten som ett entreprenörskap innebär. Efter många år i branschen har vi även byggt upp ett nätverk av samarbetspartners och kan därför erbjuda ett brett utbud av tjänster och expertis för att maximera din verksamhets potential.

Lämna ett svar